Pratite nas na Google+

saveti PTC forumKako zaraditi novac preko interneta radom od kuće

18:52, 04/09,2013

 

Kako zaraditi na internetu radom iz kuće?

 internet posao zarada

 Verovatno vas zanima da li možemo nekako dodatno zaraditi preko interneta ili bukvalno živeti od toga. Tu dileme nema, zaraditi novac preko interneta radom iz svog doma je moguć.

 Ne samo da je internet zarada moguća već to može svako da radi, razlika je samo u tome ko će koliko biti uspešan u internet poslu.

  Pa da li je moguće zaraditi na internetu?

 Odgovoriću vam odmah da je naravno moguće.

 Ima mnogo načina da se zaradi na internetu bez ulaganja novca i to ću vam u daljem tekstu i detaljnije opisati.

 Da bi vam bilo jasnije kako internet zarada funkcioniše idemo prvo sa objašnjenjem osnovnih principa rada i zarade na internetu, internet marketinga, kao i par reči o tome ko to vama plaća i zašto. 

 Dakle ko vam placa za vaš posao na netu?

 Plaćaju pojedinci ili firme koji žele da vi za njih uradite nešto na internetu.

To nešto može da bude mnogo različitih poslova od najobičnijih poput gledanja reklama za novac do zahtevnih tipa programiranje i ostalo.

U ovoj eri interneta mogu slobodno da kažem da se više može zaraditi radom na internetu nego klasičnim poslovima. Sve zavisi od vaših sposobnosti i veština kao i znanja koje imate.

Neću biti jedan od onih koji će hvaliti ono što radi a ujedno i pričati kako je nešto što drugi radi na internetu pogrešno ili bezveze. Nismo svi isti niti možemo svi da radimo svaki posao.

Po meni svaki vid zarade na internetu je dobar ukoliko nije neki vid prevare.

Prevaru je najlakše prepoznati po tome što vam se tu obično traži neka uplata novca kako bi dobili mačku u džaku tako da neću gubiti vreme objašnjavajući primere jer toga ima svuda i treba se osloniti na iskustvo korisnika i malo se raspitati od onih koji nešto slično rade.

Da li ćete vi gledati reklame za novac ili raditi na internetu tako što ćete se baviti uploadovanjem sadržaja ili programiranjem na nekom od freelancer sajtova je lično vaš izbor a zavisi samo od toga koliko ste lično sposobni.

Svaki sajt i svaki program koji sam opisao ili radio je potpuno besplatan i niko vam neće tražiti novac kako bi krenuli sa radom tako da možete samo izgubiti vreme ako probate.

Ako sam vam preporučio sajt da radite na internetu on je sigurno besplatan i nećete izgubiti ništa osim vremena.

Ako sam vam preporučio sajt za edukaciju on je sigurno besplatan i neće vas koštati ništa a možete da naučite.

Šta ćete da radite i šta ćete da učite zavisi samo od vas a ne od mene, od mene možete da dobijete neku preporuku i da probate pa sami odlučite da li vam se sviđa ili ne. 

Ako ste bukvalno početnik i ako ste ovde u potrazi za zaradom na neki da kažem lakši način koji ne zahteva neke kompjuterske veštine mogu vam preporučiti sajtove gde sam zarađivao za džeparac tako što sam radio mikrotaskove i gledao reklame.

 Gde ste vi u svemu ovome i kako vi možete da zaradite na internetu?

 Zarada na internetu je nešto što zahteva temeljan rad i dosta vremena.

 Naravno niko se nije na internetu obogatio preko noći i velika većina odustane veoma brzo jer nema volje i dovoljno truda što je u stvari presudno u svemu a sve ostalo se može u hodu naučiti.

Ne možete početi da radite danas a da već sutra podignete novac. To nije moguće ni u klasičnom poslu pa tako ni u internet poslu.

 Odmah da razjasnimo osnovne stvari, za rad i zaradu na internetu vam treba:

 1. Volja za radom i za učenjem

 2. Poznavanje osnova u radu sa kompjuterom i engleskog jezika.

 3. Internet 

 Ako ispunjavate ta tri uslova možete odmah da se učlanite na neki od ponuđenih sajtova i da krenete sa radom.

 Konstantnim radom na ova dva sajta možete zaraditi kao početnik za džeparac a ukoliko radite mikrotaskove imaćete bar minimalnu prosečnu platu. 

 Ako mislite da pričam gluposti i da je to nemoguće vi se ne morate učlanjivati nigde ali možete posetiti forum gde naši članovi objavljuju svoje isplate pa se sami uverite šta oni kažu i koliko zaradjuju a evo linka ka forumu gde pišu o tome LINK

 Što više radite i više se edukujete i šanse su vam veće. 

Internet zarada i rad na netu je posao budućnosti!

 To je minimum koji sam i sam prevazišao kao početnik a kasnije kada se uhodate sve ide i lakše ali sa većom zaradom.

 Uostalom jedan od glavnih razloga zbog kojih sam i sam probao je taj što vam ne trebaju nikakva sredstva da uopšte probate, znači nema uplata novca i bilo kakvih piramidalnih šema i sve je potpuno legalno.

Ima i onih koji će vam reći ma daj šta radiš to i gubiš vreme klikanjem na reklame!?

U redu je da ne treba da gubite vreme na to ako znate nešto bolje da radite ali ako ne znate za početak je sasvim ok. Ne možemo svi odjednom da budemo programeri ali da treba učiti i ići na bolje u potpunosti se slažem.

Najbitnije je da na ovim sajtovima možete da raditie i mikrotaskove na kojima možete da zaradite prosečnu platu bez problema. Jedini uslov za to je poznavanje engleskog jezika. 

 Sada radim i sa google oglasima, radim mikro taskove preko Crowdflover-a a isto možete raditi i sa Youtubeom i dobijati procenat od pregleda vaših video zapisa.

 Najbitnije je da se od nečega krene a paralelno sa tim možete i koristiti vreme da se edukujete na internetu za neki bolje plaćeni posao.

Ja sam dok sam i sam sve ovo radio učio i polagao kurseve na sajtu ALISON gde imate raznorazne kurseve i za internet poslove i za ove klasične i jako je dobar sajt a svi kursevi su besplatni. Sami kursevi su dobri i možete stvarno naučiti a ima ih preko 800 za najrazličitija zanimanja. 

Što se tiče web programiranja preporučujem sajt W3school gde stvarno možete iz primera naučiti html programiranje.

 U narednim člancima ću detaljnije objasniti svaki od ovih vidova zarade i dati vam uputstva kako da se registrujete i počnete da zaradjujete i sami.

Za druge informacije o tome kako da podignete zaradjeni novac i slično prelistajte ovaj blog i koristite pretragu.