Pratite nas na Google+

saveti PTC forumPredavanje Engleskog online zarada maxwc3 5 of 5

Predavanje Engleskog online zarada

Published on 02/08,2013

 

ONLINE PREDAVANJE ENGLESKOG

 

 

engleski onlajn

 

 Čuli ste verovatno za ovo od nekog prijatelja ili kao vest na netu ali opet niste baš načisto oko toga da li je to stvarno moguće ili samo još jedna u nizu bombastičnih vesti.

 Evo reći ću vam da je to stvarno moguće i uputiću vas na sve sajtove gde možete potpuno besplatno da se obrazujete i da dodjete do potrebnog znanja i sertifikata a naravno i gde to znanje da unovčite.

 Ovo pišem kao neko ko je proša kroz dodatnu edukaciju u svetu online učenja i kao neko ko je dosta vremena potrošio za istrazivanje svega ovoga što vam ovde nesebično dajem kako bi uštedeli svoje vreme.

 Da ne okolišam više jer i sam ne volim da čitam gomilu teksta a da na kraju ne saznam ništa korisno. Idem u koracima koje bi trebalo da preduzmete ako hoćete da se bavite onlajn predavanjem engleskog jezika.

 

 1. Proverite vaše znanje engleskog jezika!

Možda i vi kao i svako drugi mislite da znate engleski ali kako se ne bi razočarali uradite par testa na par različitih sajtova kako bi utvrdili na čemu ste. Nemoj odmah ni da se razočarate ako vas sajt oceni sa A2 ili A1, bitno je da vas oceni kako bi znali da li treba da se usavršavate a svakako bi trebalo čak i ako dobijete C1 ocenu jer ipak mi nismo "native speaker".

Sajtovi: Cambridgeenglish, IlsEnglishExamEnglish

 

2. Učite besplatno

Imate sajt ALISON koji nudi mnogo besplatnih kurseva i to veoma edukativnih i korisnih. Ja sam tamo isto učio i usavršavao se tako da vam to kažem iz ličnog iskustva. Dosta sam naučio u oblasti gramatike a navodno sam bio siguran da mi je gramatika OK. 

 Posle čitanja i slušanja kursa imate test koji morate proći sa mminimum 80% tačnosti kako bi dobili sertifikat ili diplomu. Kurs je besplatan a diploma se plaća ako je poručite a nije obaveza da je poručite. Znači znanje dobijete za džabe a ako vam treba papir to košta 14$ u pdf formatu ili 34$ da vam pošalju zvanični sertifikat na kućnu adresu. 

3. Položite za TEFL certifikat 

 TEFL sertifikat je nešto što je negde potrebno a negde ne ali svejedno ako ga imate biće vam lakše prilikom prijavljivanja kao nastavnik Engleskog jezika. To je obuka za nastavnike a ne za Engleski jezik i tu se uči kako treba da se nastavnik ponaša i kako da vodi čas. Kod nas škole za ovaj kurs traže oko 1000 eura. I na stranim sajtovima je ta cena ali to su naravno tradicionalne škole a imate i onlajn škole koje vas sve to nauče isto i gde dobijete taj sertifikat za mnogo manje novca.

 Ovaj kurs imate i na sajtu ALISON ali pored njega sam našao i sajt koji se samo time bavi a ima onlajn kurs isto potpuno besplatno a to je TheTEFLcertificate i u stvari to je kompanija koja ima predstavništva u USA, UK i u Kini i bavi se edukacijom i zapošljavanjem nastavnika Engleskog.  

 Po završetku kursa isto polažete online i ako položite dobijate elektronsku kopiju besplatno dok ako želite zvaničnu kopiju to morate da platite preko paypala i da poručite na adresu.

 Ovaj TEFL sertifikat je prznat od većine sajtova na kojima se predaje engleski online.

4. Počnite sa radom

 Ako ste sigurni u sebe i tečno govorite Engleski možete da krenete sa radom. Neki ok sajtova gde možete da radite su TutorABC, NativeCamp, 51 talk, Bibo, NiceTalk, Italki itd. Ovo su oni gde naši ljudi najviše rade a svakako da ima i novih sajtova. Samo ukucajte naziv sajta u google i informišite se.

 5. Zaključak

 Predavanje Engleskog je sasvim solidan posao za nas sa ovog područja jer ćete sigurno više zaraditi predavajući onlajn nego ako se zaposlite kod nekog privatnika za 200 eura.

 Primera radi ako stvarno poznajete jezik i ako radite oko 8 sati dnevno kao što bi radili kod privatnika (i više) vi ćete sigurno zaraditi preko 500 eura mesečno. Sad imaa tu i bonusa i svašta nešto od čega zavisi plata ali to je minimum za to vreme.

 Sve što vam treba je dobar net i prosečna kamerica za rad. 

 

 


Dodaj komentar

Dodaj komentar Predavanje Engleskog online zarada