Pratite nas na Google+

saveti PTC forumRazni PTC saveti i često postavljana pitanja maxwc3 5 of 5

Razni PTC saveti i često postavljana pitanja

Published on 03/11,2014

 Ova tema sadrži neka osnovna objašnjenja, savete, uputstva i odgovore na često postavljana pitanja.

 NAPOMENA: Ovo važi samo za one koji žele da se bave klikanjem na reklame, oni koji žele da rade na taskovima ne moraju ovo uopšte da čitaju! 

 Idemo prvo na najosnovnija pravila i šta smete a šta ne da radite na većini PTC stranica.

 - ne smete da kreirate duple naloge jer će vas vrlo lako uhvatiti u tome i bićete banovani sa sajta!

 - ne smete da često klikate sa različitih kompjutera i IP adresa. Možete menjati kompjuter i IPadresu ali ne non stop. Dozvoljena je jedna promena u periodu od 48 sata.

 - ne smete da postavite paypal ili payza mail adresu u opcijama za plaćanje koja se već koristi na tom sajtu

 - i najvažnije je da ne smete koristiti raznorazne programe koji će automatski klikati umesto vas. To se lako otkrije i bezveze ćete gubiti vreme.

 - dozvoljeno je da čak i svako punoletan u vašoj kući ima nalog na svom zasebnom kompjuteru ali ne možete svi da radite na istoj IP adresi. Ako imate više internet konekcija onda možete a ako imate samo jednu onda može svako za sebe u periodu od 24h. To znači da ako jedan ukućanin gleda danas reklame onda drugi može tek nakon 24 sata od tog momenta.

 To su osnovne stvari a sada da vam objasnim i olakšam nekim svojim iskustvom u PTC poslu.

 Osim onih osnovnih objašnjenja o radu na pojedinim sajtovima koje sam već napisao vrlo je korisno ka me poslušate i koristite Opera browser i to baš verziju 12.xx ili baš kao ja 12.16

 Ukoliko me poslušate evo vam i link Opera 12 za download a u nastavku ću objasniti baš zašto Operu i baš tu verziju :)

 Ja sam testirao sve browsere i od svih sam izabrao baš operu iz par bitnih razloga koja mi na prvom mestu štede vreme.

 Jedino na ovoj verziji Opere vi ćete moći da otvorite reklame sa 10-15 ptc sajta i da se one učitavaju kao da ste baš na toj stranici.

 Uzmimo primer osnovnih sajtova kao neobux, probux, clixsense, ptc solution itd. Od svih ovih jedino clixsense ima pravi "force view" i jedino se njihova reklama neće učitati ako je stvarno ne gledate dok će se u isto to vreme dok gledate reklamu na clix učitavati reklama sa neobuxa, probuxa, ptcsolutiona i ostalih sajtova.

 To se neće desiti ako to isto probate na chome, firefoxu ili IE kao i na najnovijoj verziji opere 15. Samo na Operi 12 sve radi perfektno. Probajte i uverite se a kasnije mi se zahvalite kojim ref linkom :D

 Primera radi ja uspešno gledam istovremeno reklame na 10-15 sajta za isto vreme za koje vi gledate na 2-3.

 Druga veoma korisna stvar baš ove verzije Opere je funkcija "reload every". Ovu opciju po defaultu ugradjenu ima sam Opera 12 dok ostali browseri nemaju osim ako ne ubacite preko nekog plugina itd.

 Šta vama znači "reload every"? Prvi put sam je koristio zbog ProBux sajta. Znate daProBux nema plugin za obaveštenje o reklami pa sam ovom funkcijom jednostavno podesio da mi na svakih 1,2,3,10 ili koliko želite minuta,sekundi, sata refrešuje stranicu probuxa i tako lakše primetim da se pojavila neka reklama a ne moram da se smaram i da klikam mišem.

 Osim toga tom opcijom refrešujete samo tu stranicu koju želite dok u isto vreme možete istom funkcijom da podesite sasvim drugi vremenski period na drugoj stranici i radiće nezavisno svaka za sebe.

 Još veliki plus se desio sa sajtom Nerdbux i problemima koji su počeli sa isplatama na njemu. Tu se ova opcija pokazala fantastično i vi kao pratioci mog bloga imate tu prednost da saznate kako da lakše odradite isplatu sa Nerdbuxa. Reload every mi je odradio isplate bez mnogo maltretiranja. Otišao sam na stranicu i zatražio isplatu i naravno kao većina vas dobio poruku "cashout limit is reched, plese try later".

 Ostao sam na toj stranici i desnim klikom miša aktivirao opciju "reload every" i podesio da mi radi refreš na svakih 20 ili 30 sekundi. BUM posle 15 minuta mi se pojavio prozor za isplatu i odradio sam cashout :)

 Za to vreme sam radio sasvim desetu stvar i povremeno bacao oko na ekran da proverim da li se promenio screen za isplatu.

 Večina vas zna koliko je vremena izgubila pokušavajući isplatu e sada sa Operom 12 radite ovako kao što sam opisao.

 Kada otvarate link sa neke PTC stranice, to jest kada hoćete da kliknete reklamu, pre toga držite Ctrl pa onda kliknite na reklamu i ona će se otvoriti u posebnom prozoru a nećete napustiti sajt. To je bitno zbog sajtova koji imaju "forced view" i većina reklama će se učitati a ne morate gledati taj prozor. Tim sajtovima forced view radi ako počnete da gledate u taj prozor pa ako se prebacite na drugi oni stopiraju tajme. Ovako i nemaju info da ste napustili prozor jer niste ni ušli u njega već ste počeli da gledate drugi sajt :)

 Što se tiče Neobuxa tu kliknete reklamu da se pojavi "red dot" ili crvena tačka pa tek onda kada trebate kliknuti na tačku držite Ctrl+shift.

 Kada gasite prozor gde se učitala reklama ne smarajte se mišem već ubrzajte proces i koristite tastaturu i komandu Ctrl+W za brzo zatvaranje. Kada se istrenirate videćete koliko vam to ubrzava posaooko gledanja reklama.

 Ima još par stvari vezanih za Operu 12 i podešavanja prilikom surfovanja ali to već nije toliko bitno za većinu korisnika pa vas neću ni opterećivati time i za sada toliko o Operi.

  Sada idemo na FAQ ili ČPP:

 nastaviće se....


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

Dodaj komentar Razni PTC saveti i često postavljana pitanja