Pratite nas na Google+

saveti PTC forumRazmena saobraćaja ili traffic exchange, povećanje poseta blogu. maxwc3 5 of 5

Razmena saobraćaja ili traffic exchange, povećanje poseta blogu.

Published on 04/30,2013

 Ova tema je nastavak teme "Kako da moj sajt bude na prvoj strani googla" a kao što se vidi iz naslova radi se razmeni saobraćaja sa drugim sajtovima ili korisnicima.

 Naravno svi će reci to ne predstavlja ništa a neki će reci da je i štetno za vaš sajt ali nije baš tako i ne važi uvek a i sam to radim i u mom slučaju se pokazalo korisnim.

 Google kao pretraživač radi po principu da što vam je posećeniji sajt to će biti prikazan u pretrazi na boljoj poziciji za odredjene termine ili klučne reči. Osim toga google prati svaki dolazeći link sa nekog drugog sajta ili skraćeno backlink.

 Što je backlink kvalitetniji to će google više vrednovati vaš sajt a kvalitet linka se meri po istom principu. Ako ka vašem sajtu dodje posetilac sa nekog dobrog sajta koji je visoko rangiran na googlu samim tim će i vas google rangirati bolje i tako dalje.

 Ili da prostije objasnim: Vi ste anonimus za koga nijedna riba u gradu nije čula a niste se ni nešto eksponirali da bi vas neka i zapazila i jednog dana prošetate sa nekom top ribom (koju ste čisto zamolili za uslugu :)). Pretpostavljate šta će se desiti dalje.

 E slično je i na googlu pa ako nemate odličan i jedinstven sadržaj (ili niste neki ultra lepotan) onda treba neko da vas prošeta i da baci link ka vama.

 Za početak nadjite sajtove koji nude traffic exchange ili razmenu linkova a oni rade po principu "ja tebi ti meni" odnosno vi pregledate nečiji sajt a on pregleda vaš i tako u krug.

 Tačno je da google to ne voli ako se preteruje, ali desetak linka dnevno će sigurno biti bolje nego nijedan za početak.

 Kada postignete željeni cilj a to je da posetioci dolaze sami do vas preko googla sigurno vam ovo nece trebati.

 Ja mogu da preporučim tri sajta za razmenu saobraćaja a evo i banera za registraciju:

 

The Best Traffic Exchange

 

  Naravno osim ovoga korisno je da link ka vašem sajtu stavite u potpis vašeg profila svuda gde ste registrovani (forumi, društvene mreže itd) pa će tako sigurno znatiželji korisnici doći do vašeg sajta i doneti vam po koji kvalitetniji backlink.

 Preporučujem još jedan sajt za generisanje backlinkova a postupak je mnogo lakši i nema registracije već samo unesete vašu url adresu.

 Posle nekih par dana proverite vaš page rank i videćete promene na bolje.

 Puno sreće sa radom :)


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Dodaj komentar Razmena saobraćaja ili traffic exchange, povećanje poseta blogu.  1. Visit wwwpromoter

    Domaci sajt za razmenu saobracaja http://wwwpromoter.net