Pratite nas na Google+

saveti PTC forumKako zaraditi pisanjem, blogovanjem? maxwc3 5 of 5

Kako zaraditi pisanjem, blogovanjem?

Published on 09/26,2013

 Evo za sve vas koji ste u potrazi za dodatnom zaradom na internetu obradiću ovu temu kako bi vam bilo jasnije kako sve funkcioniše i kako stvarno možete zaraditi pisanjem i blogovanjem.

 


 

 Ok rešili ste da probate da zaradite pisanjem ali vam nije baš najjasnije šta je sve potrebno da uradite kako bi i zaradili od pisanja.

 Pročitajte kompletan tekst kako bi znali na prvom mestu da li ste sposobni za to i da li je to ono čemu želite da posvetite vreme.

 Idemo od glavnog pitanja "Kako se zaradjuje blogovanjem?"

 Ukoliko imate blog ili sajt i uključeni ste u google program ADsense vi zaradjujete tako što čitalac vašeg teksta prilikom čitanja istog klikne na neku od reklama koje google postavi na vaš blog.

 Tim svojim klikom on je vama doneo deo zarade jer je tu reklamu oglašavac platio google-u i google vama daje procenat od toga.

 Sad se vi naravno pitate zašto bi neko uopšte kliknuo na reklamu?

 Evo kako to funkcioniše malo detaljnije:

 Predpostavimo da ste vi napisali članak o obradi drveta u kome ste sve detaljno opisali kako se i čime obradjuje, čime se lepi, farma, zaštićuje itd. Potencijalni posetilac vašeg teksta je u google pretrazi ukucao pojam vezan za vaš članak i tako je i naleteo na njega "organskim" putem jer ga naravno zanima ta tematika ili nešto vezano za obradu drveta.

 Samim tim ga potencijalno mogu zanimati i oglasi koje google postavi pored vašeg teksta jer će sam google izbaciti pored vašeg teksta baš oglase vezane za tematiku teksta.

 Na primer čitaoca zanima kako i čime zalepiti neku vrstu drveta i dok čita na vašem članku on baš vidi reklamu neke firme koja prodaje baš tu vrstu lepka za drvo koju on i traži.

 Kako google baš zna o čemu vi pišete i šta čitaoca zanima?

 To uopšte nije problem za google. Google roboti skeniraju sadržaj svakog sajta ili bloga i na osnovu tog sadržaja i tematike postavlja najrelevantnije oglase. 

 Sama zarada može da varira od mnogo faktora ali da ne ulazim dublje u ovom tekstu o tome verujte mi na reč da je sasvim pristojna i zavisi samo od toga koliko posetioca imate.

 Što više poseta vašem blogu ili sajtu to je i veća verovatnoća da će neko od njih kliknuti na reklame.

 Toliko o funkcionisanju sistema e sad idemo na bitnije stvari a to je šta sve treba da uradite kako bi uopšte i počeli da zaradjujete na internetu od pisanja?

 Ako vas konkretno zanima baš blog prva stvar je da idete na googleov blogger i kreirate blog potpuno besplatno.

 Da bi kreirali blog morate se naravno i prijaviti to jest registrovati na google i ujedno napraviti google+ profil. To je slično kao i kad pravite facebook profil da vam bude jasnije.

 Samim tim možete povezati vaš blog sa vašim g+ profilom a naravno i sa facebook i twiter nalogom ako ih imate a poželjno je da ih imate jer ćete time dovesti više posetilaca na svoj blog.

 Kada sve to obavite potrebno je i da prijavite blog google pretraživaču i naravno bing pretraživaču jer oni pokrivaju 80% internet korisnika u svetu i time će vaš blog biti indeksiran na njima.

 To su sve tehničke stvari ali šta je najvažnije kako bi uopšte i bili primljeni u google ADsense program?

 Osnovno je da tekstove pišete baš vi a ne da su copy paste tudjih tekstova! Ukoliko google uvidi da to radite ne samo da nemate šanse već će vam ukinuti i blog u pretrazi i nećete imati nikakve koristi od toga. 

  Druga bitna stvar je da tekst o bilo kojoj tematici bude detaljnije napisan i da naravno ima smisla a da pri tome bude podkrepljen i slikama kako bi ujedno bio primamljiviji i za čitaoca.

 Sve to ćete uglavnom uspeti ako pišete o nečemu što vas naravno i zanima jer ćete time i znati o čemu pišete a sam tekst će biti i čitaocima zanimljiv.

 Naravno odmah da vas zaustavim u sledećem:

 Pročitali ste sve ovo što sam napisao i rešili ste da počnete, napisali ste prvi post kako treba i ima smisla, ima slika, zanimljiv je čitaocima i odmah ste požurili na google adsense i poslali zahtev. Naravno googl vas je glatko odbio jer vaš blog ima nedovoljno sadržaja! 

 Morate da shvatite da nijedna pa ni ova vrsta onlajn zarade nije laka i traži dosta vremena i truda tako da ćete se još dosta napisati pre nego uspete da dobijete dozvolu od google-a!

 Sad ste već razočarani u sve ali naravno čitajte još malo postoji i vedrija strana medalje koja je mnogo svetlija.

 Ukoliko istrajete u ovome, a kao i svaki posao u realnom životu mora dosta da se žrtvuje pre nego počnete da uživate u svom radu, doći ćete u situaciju da pristojno zaradjujete blogovanjem a jedini vaš posao će biti da povremeno osvežite blog nekim novim tekstom.

 Svaki vaš tekst koji napišete i za koji se pomučite JEDNOM biće ZAUVEK TU na blogu i tu jednu vašu muku i vreme će posle čitati ogroman broj ljudi u nedogled. U tome je sva poenta.

 Vi ćete žrtvovati i sav dan pišući jedan kvalitetan tekst ali to uradite sam jednom a potencijalna zarada od toga traje zauvek.

 E zbog toga ne odustajte već počnite sa blogovanjem!

 Onog momenta kad vam google da dozvolu svaka sekunda izgubljenog truda će početi da se isplaćuje. 

 Hvala na čitanju vidimo se u sledećem tekstu :) 


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Dodaj komentar Kako zaraditi pisanjem, blogovanjem? 1. Visit milos

  Sa koliko dobrih clanaka se moze traziti dozvola za adsense? 2. Visit maxwc3

  Ne pokušavaj bar bez 15tak. 3. Visit Žarko

  Molim sve moderatore,FACEBOOK-a, da mi više ne šalju svoju poštu, na moju e-mail adresu.Ne žalim uopšte da kontaktiram s nokim, preko FACEBOOK-a.Nezanimaju me kontakti na FACEBOOK-u.Zamolio bih vaš da prewkinete da mi šaljete vašu poštu.

  Pozdrav od Žarka Medića. 4. Visit maxwc3

  @Žarko
  O kakvoj mojoj pošti sa facebooka govoriš? Ja skoro i da ne idem na facebook pa nije ni moguće da dobijaš poštu od mene osim ako to neko drugi ne radi u moje ime!
  Moj mail imaš gore u blogu pa me kontaktiraj da vidim o čemu se radi, pozdrav. 5. Visit Maša

  Poštovani,

  Treba mi pomoć, kako bih počela. Najmanji problem je pisanje, a najveći otvaranje profila ili kako se već zove "ulaznica" za ovaj posao, prvo slanje teksta, zapravo sam početak rada. 6. Visit maxwc3

  @Maša ipak bih rekao da je obrnuto. Samo otvaranje google+ profila je najjednostavniji posao. Isto kao i na facebooku tako otvoriš profil i na google uneseš svoje podatke i svoju sliku a zatim odeš na blogger i kreiraš blog kome daš naziv itd.
  To je posao od nekih sat vremena i to za nekog ko nikad nije ništa slično radio.
  Samo pisanje ne najduži proces i kako bi vas google primio u adsense program svaki tekst i svaka slika mora da bude vaše autorsko delo a naravno važan je i kvalitet članaka.
  Copy paste nekih drugih blogova neće proći sigurno. 7. Visit Dejan

  Pored pisanje bloga postoje i drugi modeli ostvarivanja dodatne zarade internetom, poseti http://kakozaraditi.biz